Tuan Rumah

My photo
// A Caliph of ALLAH //. Aku menCINTAImu kerana AGAMA yang ada pada diri kamu, jika kau hilangkan AGAMA pada dirimu, maka hilanglah CINTAku padamu . bercita cita menjadi muslimah mujahidah solehah yang sentiasa dahagakan ILMU ALLAH dan mengimpikan keluarga yang SAKINAH MAWADDAH, WARAHMAH . ayuh sama sama menimba ILMU untuk bekalan di akhirat sana . ternyata kau tidak akan rugi . semoga ALLAH sentiasa merahmati usaha kita semua . "dunia adalah perhiasan dunia, seindah indah perhiasan adalah WANITA SOLEHAH" Barakallah

Followers

Saturday, October 6, 2012

do the best and Allah do the rest

Assalamualaikum . 

ya Allah, dah lama sangat tinggalkan blog ni . hampir 4 bulan sudah . ok jadi mulai hari ini, ayuh kita berkongsi ilmu . mulakan dengan istighfar, Astaghfirullahal 'azim . allazila'ilaha 'illahu wal halyuqayyum wa atubuilaih :)

untuk permulaan ini, saya just nak kongsikan apa yang telah bermain difkiran . ala ala kata hikmah gitu ::

ramai orang suka menyulitkan dan menyusahkan benda yang senang dan mudah . stay cool ~~ tarik nafas, lepas dengan tenaaanggg ~~ semua masalah ada penyelesaiannya . sama ada sabar atau tidak je untuk cari penyelesaiannya tu . we do the best, n Allah do the rest (",)

berdsarkan ayat di atas saya lebih suka berada dalam keadaan tenang dengan apa jua yang berlaku . walaupun saya tahu, saya akan stress dan kelamkabut . tapi percayalah kalau kita tenang . benda yang susah akan jadi mudah . dan jangan sesekali menyusahkan benda yang mudah . sebab bila benda yang mudah kita susahkan. kita akan jumpa jalan keluar dan mungkin lebih banyak selok beloknya . pendek kata bertenanglah dalam apa jua keadaan .

rancanglah penyelesaian itu dengan baik . do the best and Allah do the rest . no worries dear :)


3 comments:

  1. nice entry, ena ni pun kdg2 akan cepat stress dan menggelabah kalau satu mslh muncul... the ways make me calm, bace al quran dan berzikir... lepas tu buat bnde yg menggembirakan hati.. ^.^

    ReplyDelete